Per anders Lugn

Kommunikationschef och VD att hyra för speciella insatser

Per Anders Lugn om konsultrollen:

 

”Mitt uppdrag är att förändra, inte att fjäska”

 

Per Anders Lugn stämplades som dyslektiker när han genomled grundskolan så därför blev han journalist, författare och ledarskapskonsult. Hans enda mål i livet är att inte ha något mål i livet, för då kan man ständigt hoppa på nya saker som verkar kul och utvecklande.

Han har varit fårbonde, verkställande direktör, personlig assistent, studierektor för Journalisthögskolan, miljonär två gånger, ruinerad lika många gånger, samt kapten i den internationella FN–styrkan i Libanon.

Han har klippt får, varit företagsledare, flugit stridsflygplan, bott i ett flyktingläger, hoppat fallskärm, haft diarré i Egypten och spytt i Indien, samt arbetat som jourhavande tomte. Det senare blev en veritabel succé när barnen upptäckte att både skägget och magen var äkta.

Men framförallt har han varit konsult och rådgivare – och det är han fortfarande.

– Jag lär bara ut sådant som jag har personlig och praktisk erfarenhet av, säger Per Anders Lugn. Det är bara när man gjort en resa själv som man med trovärdighet kan dela med sig av erfarenheter som andra kan ha nytta av.

– Man behöver ha upplevt ledarskapets glädje, men också gjort misstagen och varit med om stunderna av motgångar, ångest och vånda. Det är först då man har något att lära ut.

Foto: Jeanette Andersson

Per Anders är inte en person som tassar på tå när han arbetar.

– Man måste alltid våga säga som det är. Också när den som lyssnar är en kund som inte vill höra det. Mitt uppdrag är att åstadkomma bestående förändring, inte att fjäska för chefer, personal eller ägare.

En nyckelprincip är ”Säg som det är”. En annan är ”Riv av plåstret”.

– Om det finns jobbiga saker som borde göras, så gör allt på en gång. Och gör det nu. Problem försvinner inte av att man sopar dem under mattan.

Riv av plåstret. Ta all skit i en smäll, så att man sedan kan lägga all kraft på läkning och återhämtning.

Fantastiskt bra utbildare. Bra, konkreta tips som är lätta att komma ihåg och börja applicera från dag 1. Dessutom underhållande och rolig kurs! Bra med liten grupp och praktiska uppgifter. Lärde mig verkligen mycket - mer än jag trodde möjligt på en dag!

Kunduttalande efter utbildningar hos TT Kompetens