anders Lugn

Kommunikationschef och VD att hyra för speciella insatser.

Jag lär bara ut sådant som jag har personlig och praktisk erfarenhet av. Jag vet hur man river av plåstret, eliminerar personalproblem, gör motarbetare till medarbetare, skapar ett tydligt ledarskap och får organisationer och individer att lyfta.

 

Jag har byggt upp ett eget företag från ingenting till 135 medarbetare – drivit det från start till exit. Det är bara när man gjort en resa själv som man med trovärdighet kan påstå att man vet vad resan innebär. Man behöver ha upplevt ledarskapets glädje, men också gjort misstagen och varit med om stunderna av motgångar, ångest och vånda.

Det är först då man har något att lära ut.

Jag har lärt mig att man ska säga som det är, även när den som lyssnar är en kund som inte vill höra det. Jag är ingen floskelkonsult som stryker medhårs. Mitt uppdrag är att göra organisationer framgångsrika, inte att fjäska för ledare, personal och ägare.

Jag vet att man ska riva av plåstret. Om det finns jobbiga saker som borde göras, så gör allt på en gång. Och gör det nu. Problem försvinner inte av att man sopar dem under mattan.

Ta all skit i en smäll, så att ni sedan kan lägga kraften på läkning och återhämtning.

 

Foto: Jeanette Andersson

Jag tar bara uppdrag där jag kan satsa all min energi och hela mitt engagemang. Jag behöver brinna utan att brinna upp.

I mitt nuvarande liv har jag erfarenhet som rådgivare, och VD och kommunikationschef att hyra. I tidigare liv har jag varit FN-officer i ett krig, entreprenör, fårfarmare, nyhetsjournalist, personlig assistent och studierektor för Journalisthögskolan.

Jag har gjort en del annat också – inklusive skrivit ett par böcker – men det berättar jag om när vi ses.  // Anders Lugn

Fantastiskt bra utbildare. Bra, konkreta tips som är lätta att komma ihåg och börja applicera från dag 1. Dessutom underhållande och rolig kurs! Bra med liten grupp och praktiska uppgifter. Lärde mig verkligen mycket - mer än jag trodde möjligt på en dag!

Kunduttalande efter utbildningar hos TT Kompetens